Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Dag van de Leraar op Johannes Calvijnschool

Traktatie voor de leraren

Vanwege de Dag van de Leraar trakteerde ISO Groep de leraren van de Johannes Calvijnschool in Leerdam afgelopen woensdag op een overheerlijke lunch. Dit jaarlijkse moment biedt een mooie gelegenheid om waardering te tonen voor het harde werk en de toewijding van de leerkrachten.

Een warme en hechte school

Bij binnenkomst laat directeur Jaap Benschop zijn school zien. “We hebben een ruime en gezellige basisschool met 14 groepen en een hecht team. De school is een echte streekschool,” vertelt hij. Het schoolgebouw bestaat sinds 1969 en kreeg in 2010 een laatste aanbouw. “ISO Groep is een bekend gezicht op de Johannes Calvijn. We kunnen niet zonder jullie printers en ICT.”

Flexibiliteit en toewijding in de klas

Meester Benschop toont zijn flexibiliteit en betrokkenheid door tijdens de rondleiding moeiteloos de rol van leerkracht over te nemen. Wanneer de juf van groep 2 even weg moet om een slinger voor de Boekenweek op te hangen, neemt hij de leiding. De meeste kinderen zitten al klaar met hun jas aan, armpjes over elkaar, wachtend om naar huis te kunnen. Hij helpt zelfs een kleuter voorzichtig met haar jas voordat de bel gaat. Zodra de bel klinkt, gaan de kinderen naar buiten en is het tijd voor het team om te genieten van de lunch.

Gezamenlijke lunch: een welkome pauze

Rond 12.40 uur wandelen de leraren de lerarenkamer binnen. “Wat leuk dat ISO Groep dit doet,” en “wat gezellig dat we samen kunnen eten,” waren enkele opmerkingen die klonken. Meestal lunchen de leraren in hun klaslokaal, dus het was leuk om voor deze gelegenheid gezamenlijk te lunchen. De tafel was gezellig gedekt en er was keuze uit luxe belegde broodjes, melk en jus d’orange.

Moderne technologie in het onderwijs

Begin dit jaar stapte de school over op Intune, een nieuw systeem met moderne werkplekken in elk lokaal. Hoewel dit in het begin even wennen was, gaat het nu heel goed. “Het is belangrijk dat als je een PowerPoint voor de les wilt openen, dat het ook echt werkt. Je wilt geen stress van ICT; het moet juist helpen om de lessen soepel te laten verlopen,” aldus een andere meester.

Waardering op de Dag van de Leraar

De Dag van de Leraar is een moment om stil te staan bij het waardevolle werk dat leerkrachten elke dag verzetten. Deze dag benadrukt het belang van goed onderwijs en het cruciale aandeel van de leraren hierin. Met een gezamenlijke lunch, gevolgd door een schriftlezing uit de onderwijspsalm 78 om Gods grote daden bekend te maken aan het volgende geslacht, werd de waardering van ISO Groep hartelijk ontvangen. Een traditie als deze laat zien dat het kleine gebaren zijn die een groot verschil kunnen maken.

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Harold Veldhoen